Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – Circulair Ondernemen

Wat als een maatschappelijke bewustwording begon is volledig uitgegroeid naar onze passie en kernwaarde; Circulair ondernemen. Deze week staat volledig in het teken van de Circulaire Economie, waarin wij je meenemen in onze verduurzaamde werkprocessen.

Circulaire Economie

De omschakeling van een lineaire naar circulaire bedrijfsvoering.

Dit veelgebruikte begrip verdient een korte uitleg. Onder Circulaire Economie verstaan we de bewustwording dat grondstoffen op aarde eindig zijn en het daarom belangrijk is dat we deze na één gebruiksronde niet weggooien, maar (zo veel mogelijk rondes) opnieuw gebruiken. Waar dit proces voorheen volledig lineair verliep – van basisgrondstof tot eindproduct – wordt er in de circulaire gedachte gedurende het productieproces reeds gebruikt materiaal toegepast.

Circulair inrichten

“Opnieuw gebruiken” omvat een gedeelte van wat we verstaan onder circulair inrichten, maar circulair inrichten is breder dan enkel het inzetten van tweedehands producten. We spreken daarom ook van een circulaire bedrijfsvoering en dit heeft de nodige voeten in de aarde. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onderstaande:

  • Terugnamebeleid;
  • Betalen voor gebruik in plaats van product;
  • Designed to be reused en recycled;
  • ReUse & Refurbish genieten de voorkeur voor nieuw;
  • Logistieke processen inrichten.

De nieuwsgierige lezer vraagt zich vast af hoe dit er in de praktijk uit ziet. Nou, bijvoorbeeld zo:

Voor de verbouwing bij Domesta in Emmen hebben we na een grondige inventarisatie bepaald welke onderdelen na de verbouwing opnieuw ingezet kunnen worden. Met een controle en/of revitalisatie kan dit meubilair nog jarenlang mee! Uiteraard is er ook een plan voor de overige inrichting, daarover later meer.

Deze week besteden we dagelijks aandacht aan de week van de circulaire economie. We praten je bij over onze ‘groene’ diensten, circulaire inrichtingsconcepten en producten die we graag toepassen. Houd onze website en social media kanalen dus in de gaten!

Terug naar Actueel

Contact Niels voor een uitgebreider beeld van onze circulaire dienstverlening of de aanpak van het unieke project Domesta.

Bel Ellen Bel mij terug
Medewerker afbeelding