Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – Domestamorfose

Bij Domesta in Emmen zijn we een halfjaar geleden gestart met de verbouwing van de bestaande locatie. Het concept dat hier toegepast wordt, past volledig binnen het thema van deze week.

Uitgangsprincipes verbouwing Domesta

Domesta’s uitgangsprincipes voor het realiseren van een nieuwe werkomgeving zijn ‘duurzaam’ en ‘circulair’. Hierbij wordt het bestaande interieur hergebruikt of zodanig verwerkt dat deze op een andere manier een tweede leven krijgt. Het níéuwe meubilair wordt volgens de circulaire principes ontwikkeld en geproduceerd. In het gehele proces wordt samengewerkt met de meest lokale bedrijven.

Wat kunnen we hergebruiken?

Waar we voorheen gebruikt meubilair hoofdzakelijk wegzetten als afdankertjes, kijken we in het circulaire concept met een kritische blik opnieuw naar het meubilair. Een stalen bureauonderstel kan met een nieuweepoxy laag nog jarenlang mee. En waarom zouden we afstand nemen van het tapijt, terwijl dit perfect fungeert als akoestisch materiaal, voor scheidingswanden bijvoorbeeld?

Vergaderstoelen klaar voor revitalisatie

De vergaderstoelen gaan naar VepaDrentea in Hoogeveen voor een opknapbeurt. Het frame wordt voorzien van een nieuwe epoxylaag en de zitting van de stof Cura van Gabriel die voor 98% bestaat uit gerecyclede grondstoffen. Zo verlengen we de levensduur voor jaren!

Verhuizing Domesta door Office Service Nederland

De bureaus zijn gedemonteerd en de bladen worden voorzien van een andere afwerklaag met een lijm die bij 100 ℃ smelt, zodat de kern van de bladen eindeloos gebruikt kan worden.

Deze BMA bureaustoelen worden technisch gecontroleerd en gereinigd. Defecte onderdelen worden vervangen. De rug- en zitkussens zijn eenvoudig te verwijderen en worden tevens opnieuw gestoffeerd. Zo krijgt het een tweede leven als volwaardige, ergonomische bureaustoel. Onderdelen die niet meer bruikbaar zijn, worden gescheiden naar materiaalsoort en zo hoogwaardig mogelijk in de materiaalkringloop teruggebracht.

Verder verloop project Domesta

Deze stappen zetten we natuurlijk niet alleen, maar in samenwerking met onze partners, waaronder Som=, Zwartwoud, Iedema, Studio OAK en VepaDrentea.

Tip: vond je het leuk om te zien hoe zo’n project er in de praktijk aan toe gaat? Binnenkort starten we een blog, waarin we je regelmatig meenemen in het proces van de verbouwing bij Domesta.

Terug naar Actueel

Benieuwd naar meer over circulair inrichten of verbouwen? Neem gerust eens contact op met Alex.

Bel Alex Bel mij terug
Medewerker afbeelding