Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – Duurzaam doen met Vepa

Tijdens de campagneweek van de Circulaire Economie schenken we aandacht aan de urgente transitie naar een duurzame werkomgeving.

‘Duurzaam doen met Vepa’

Duurzaam innoveren, denken en vooral doen: dat is Vepa! Vepa is hard op weg naar het ontwikkelen van duurzame producten in een afvalloze fabriek. Belastende grondstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven. Ook niet onbelangrijk; Vepa is 100% Hollands, de producten worden in Nederland gemaakt.

Felt: een stoel van PET-flessen

Een goed voorbeeld van een duurzaam product met een feelgoodverhaal is de fraaie Felt stoel van Vepa. Deze stoel is volledig ontworpen volgens de circulaire principes. De kuip is vervaardigd uit 60 gerecyclede PET-flessen. Deze innovatieve oplossing van gerecycled materiaal is niet alleen goed voor het milieu, maar heeft ook nog eens een geluidsabsorberend vermogen. De Felt stoel is veelzijdig toe te passen; in vergaderruimtes, kantine opstellingen en is geschikt als woonkamerstoel.

Benieuwd hoe jouw drinkfles omgetoverd wordt tot een fraaie vergaderstoel? Bekijk dan onderstaande video.

Circulair inrichten in de praktijk

Een circulaire inrichting begint met een goed inrichtingsplan. Eerst wordt gekeken naar je bestaande meubilair. Wat kunnen we opnieuw inzetten? Met een kleine aanpassing past het meubilair vaak heel goed in de nieuwe omgeving.

Het realiseren van een circulaire inrichting gebeurt altijd samen met anderen. Vepa richt zich natuurlijk op de technische ontwikkeling en productie. Samen met onze binnenhuisarchitect en projectinrichting specialisten zorgen wij voor een prachtige omgeving om in te werken, waarbij maximaal wordt ingezet op hergebruik.

Is het frame van het bureau nog in nette staat? Dan vervangen we alleen het blad. Ook bureaustoelen bevatten doorgaans onderdelen die goed bruikbaar zijn, en met een set nieuwe kussens, weer als nieuw ogen. Maar ook niet voor de hand liggende aanpassingen zijn mogelijk, zo bouwen we bijvoorbeeld lockerkasten om tot plantenbakken. Meer over het hergebruik van bureaustoelen lees je in ons artikel over SecondLife meubilair.

Na inventarisatie van het opnieuw inzetbare meubilair, maken we samen een plan met aanvullend meubilair van duurzame materialen. Hierbij maken we gebruik van milieuvriendelijke materialen zoals hout, reduceren we het gebruik van belastende materialen als staal en recyclen we o.a. plastic.

Naast het gebruik van duurzame materialen, is ergonomie ook erg belangrijk. Een goed georganiseerde werkomgeving verhoogt de productiviteit van werknemers.

Terug naar Actueel

Wil je eens van gedachten wisselen over circulair inrichten en wat dit voor jouw bedrijf kan betekenen? Niels gaat graag met je in gesprek.

Bel Ellen Bel mij terug
Medewerker afbeelding