Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – Plastic Whale

Stop talking. Let’s start doing!

Vanuit deze gedachte komen VepaDrentea en Plastic Whale samen in actie tegen het plasticprobleem. Meubilair gemaakt van plastic afval uit de Amsterdamse grachten, dat is Plastic Whale by VepaDrentea; Een circulaire meubellijn ontwikkelt en geproduceerd door VepaDrentea.

Plasticsoep

Elk jaar belandt er meer dan 11 miljoen ton plastic afval in onze zeeën. Deze plastic soep kost miljoenen vogels, vissen, zeehonden, walvissen, zeeschildpadden en dolfijnen het leven. Het probleem van dit plastic afval is dat het niet vergaat; het valt uit elkaar in kleine stukjes, die steeds een beetje giftiger worden. Deze kleine stukjes worden ingeslikt door vissen, en die worden vervolgens weer opgenomen door allerlei organismen zoals mosselen en oesters. Op die manier komen deze deeltjes in onze voedselketen terecht. VepaDrentea gaat samen met Plastic Whale de strijd aan tegen deze plastic soep.

Hoe creëer je waarde van afval?

Mooie producten maken van afval is niet nieuw voor VepaDrentea. De Felt stoel, waarbij 60 PET-flessen het basismateriaal voor de zitkuip zijn, geeft afval al een mooi 2e leven. Het bijzondere van de Plastic Whale collectie is dat Plastic Whale de belangrijkste grondstof voor het meubilair zélf uit de grachten vist. Er zijn inmiddels ruim 150.000 PET-flessen uit de grachten gevist. Meer dan 20.000 mensen, uit alle hoeken van de wereld hebben geholpen met ‘plasticvissen’. Deze flessen worden geüpcycled en gebruikt voor nieuwe producten, zoals PET-vilt en PET-schuim. Zo wordt het PET-schuim bijvoorbeeld gebruikt voor hoogwaardige designsloepen waar Plastic Whale mee vist, en het PET-vilt voor verschillende toepassingen binnen de meubelcollectie van VepaDrentea.

Overigens wordt niet alleen afval van anderen, maar ook de restmaterialen uit de eigen fabriek verwerkt in de producten. Zo is het onderstel van de Whale Tail Chair bijvoorbeeld gemaakt van eigen staalafval.

De Plastic Whale collectie

LAMA concept is verantwoordelijk voor het design van deze collectie, die geïnspireerd is op de walvis. De karakteristieke elementen van de walvis zijn vertaald naar de ontwerpen van de producten uit de Plastic Whale collectie. Dit levert unieke en oogstrelende producten op!

Terug naar Actueel

Kom ook in actie tegen het plastic afval probleem! Neem contact op met Niels en laat je bijpraten, of kom langs in Hoogeveen om de unieke producten uit de Plastic Whale collectie met eigen ogen te bewonderen.

Bel Ellen Bel mij terug
Medewerker afbeelding