Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

‘Afval’, dat zit heerlijk!

Duurzaam inrichten is onze passie en missie. Wij zijn continu op zoek naar producten die vanuit een circulaire gedachte worden ontworpen en geproduceerd. Wij zijn dan ook verheugd om de producten van Donar te kunnen toevoegen aan ons assortiment.

Donar past een nieuwe aanpak in de meubelproductie-industrie toe. Met behulp van techniek uit de auto-industrie worden duurzame producten ontworpen. Het doel daarbij is om materiaal te gebruiken dat wordt beschouwd als ‘afval’.

De prijswinnende Nico Less stoel is het antwoord op de menselijke behoefte om onze koolstofafdruk te verminderen en industrieel afval als grondstof van de toekomst te zien. Met deze nieuwe filosofie in het achterhoofd ontwierp Primoz Jeza Studio een stoel gemaakt van gerecycled vilt voor het merk Donar.

De Nico Less stoel is bekroond met de Reddot Award 2016, Green Product award 2018 was finalist bij de Design Europe Wards in 2018.

100% gerecycled materiaal

De hoeveelheid gebruikte PET-flessen neemt ieder jaar toe. Gelukkig kunnen deze tot verschillende soorten materiaal worden gerecycled. Het vilt dat gebruikt wordt voor de productie van stoel bestaat voor 70% uit gerecyclede plastic flessen (circa 70 flessen) en 30% niet-geweven textiel. Daarnaast wordt afval vilt gebruikt dat bij de productie van vilt als restmateriaal overblijft. De kuip van vilt bestaat dus voor 100% uit gerecycled materiaal. Aan het einde van de levensduur van de stoel worden alle materialen opnieuw gerecycled, waardoor de cirkel rond is.

Oogstrelend design

Dat de Nico Less stoel een prachtig circulair product is, zie je meteen! Het oog wil immers ook wat. Het design is modern en tijdloos tegelijkertijd.

De stoel is leverbaar met een onderstel van hout of staal in diverse kleuren. De kuip kan gemaakt worden in vier verschillende kleuren vilt, gemaakt van verschillende grondstoffen. Voor een speels effect en nog meer comfort voeg je een plat of 3D zitkussen toe. Dit kussen kan uiteraard in legio kleuren worden gestoffeerd. Zo stel je een stoel samen die perfect past in je inrichting.

Terug naar Actueel

Heb je ook een passie voor duurzaamheid en wil je dit terug zien in je interieur? Masoud gaat graag met je in gesprek.

Bel Masoud Bel mij terug
Medewerker afbeelding