Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Domestamorfose

Bekijk hier de video van het eindresultaat.

Bekijk hier de foto’s van het eindresultaat.

De metamorfose van woningcorporatie Domesta is een project waar we ontzettend trots op zijn! We vertellen je graag over de circulaire oplossingen die wij hebben toegepast.

Domesta is een ondernemende, maatschappelijk gedreven organisatie, die betaalbare huizen biedt aan mensen met de laagste inkomens of voor wie dat om andere redenen moeilijk is dat zelf te regelen. Samen met onze partners hebben wij het hoofdkantoor in Emmen volledig mogen herinrichten. Een van A tot Z circulaire inrichting, waarbij hergebruik van bestaande materialen geen optie, maar simpelweg de opdracht was. Hoe ver je daar in kunt gaan? Nou, verder dan je misschien zou denken!


Hergebruik van bureaubladen
Kwaliteit verliest geen waarde! De sterke bureaubladen van Domesta zijn behouden en aangepast in maatvoering voor de nieuwe werkplekken. Ze hebben een nieuw topblad gekregen en passen daarmee volledig in de nieuwe frisse werkomgeving!


Van muur naar pantry
Er is altijd een toepassing te bedenken. Dat bewijst de koffiebar op de eerste verdieping. Het blad is gemaakt van slooppuin van bakstenen uit eigen panden van Domesta. De bladen zijn gemaakt uit puin uit Coevorden. Ultiem hergebruik!


Van aardappelschillen naar kast
Waar de één denkt aan afval, denkt de ander aan grondstof! Bij HuisVeendam wordt van natuurlijke restproducten biolaminaat gemaakt. Op verschillende plekken in de werkomgeving van Domesta vindt je op maat gemaakte kasten, hierin zitten elementen met kastdeuren die gemaakt zijn van aardappelschillen! Zo kijk je toch anders naar het koken van aardappelen.


Magische stilte
I-did produceert circulaire akoestische materialen van onder andere gebruikt textiel. De wandbekleding in de treinzitjes  zijn gemaakt uit gerecyclede kleding van de Efteling. Zo wordt de werkomgeving bijna sprookjesachtig!

‘De betoverende goudgele kleur heeft dit mooie, zachte vilt gekregen van de gele werkkleding van de Efteling. Soms zie je een beetje lichtblauw, rood, wit of bruin. Zouden dat restjes van de magie zijn?’


De Collodi stoel is een reactie op steeds groeiend probleem van vervuiling en een bewijs dat hergebruik en een goed ontwerp kan leiden tot comfort mooie producten. De Collodi is onderscheiden met de internationale ontwerpprijs reddot. De zitschaal is volledig gemaakt van industrieel afval en is 100% recyclebaar. Om het zitcomfort nog verder te verhogen is een vast 3D-kussen toegevoegd. De schaal is gemaakt van gerecyceld katoen.


Hennep uit Emmen
De Hemp stoel is een absoluut lokaal succes. Met Hennep uit Emmen wordt de stoel in Hoogeveen geproduceerd door Vepa het meest duurzame bedrijf van Drenthe. Als eerste ter wereld heet Vepa een collectie stoelen ontwikkeld met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was! Het resultaat is een 100% biologische stoel. Je vindt hem in het atrium en in het café.


Systeemwanden en -deuren
Bij de grootschalige renovatie van het rijkskantoor ‘Herman Gortercomplex’ in Utrecht zijn systeemwanden vrijgekomen voor hergebruik. Ze krijgen een tweede leven bij Domesta en zo behouden we schaarse grondstoffen als staal. Dat geldt ook voor de deuren. De wanden vind je terug bij (bijna) alle werkplekken. Soms in een kleurtje en soms ‘zoals het is’, dus met een krasje of een butsje.


Dit is slechts een greep uit de duurzame oplossingen die we hebben mogen realiseren. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn de mogelijkheden ongekend. We denken graag met je mee.

Terug naar Actueel

Wil je eens van gedachten wisselen over hoe ver jij kunt gaan? Alex denkt graag met je mee!

Bel Alex Bel mij terug
Medewerker afbeelding