Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Een kantoortuin die (voor je) werkt

In de afgelopen weken is er in de media veel aandacht geweest voor ‘de kantoortuin’; een indeling waarbij in een open ruimte, zonder afscheiding, gewerkt wordt.

In een open werkomgeving kun je continu worden afgeleid door zaken die om je heen gebeuren. Geluidsoverlast op kantoor is niet alleen heel vervelend, maar kan een negatief effect hebben op je productiviteit. Uit onderzoek is gebleken dat er meer fouten worden gemaakt wanneer medewerkers zich storen aan beltonen, een printer of de radio. Niet verrassend dat er klachten optreden als vermoeidheid, concentratieverlies, stress en hoofdpijn.

En toch kan een kantoortuin met een paar kleine aanpassingen of een andere indeling hele positieve effecten hebben op je productiviteit. Een werkplek met zo min mogelijk barrières vergroot de creativiteit en samenwerking. Je hebt meer aanspraak en kunt gemakkelijk met je collega’s sparren. Een kantoortuin kent dus positieve en negatieve eigenschappen. Daarnaast is niet iedereen gelijk en is de definitie van een prettige werkplek voor iedereen anders. Een goed doordacht inrichtingsconcept voor de kantoortuin is dan ook van groot belang. Hoe we dat doen? Lees hieronder welke oplossingen wij toepassen. 

Akoestiek

Goede akoestiek heeft een positief effect op zowel je fysieke als lichamelijke gesteldheid. Door akoestische scheidingswanden tussen de werkplekken te plaatsen worden zowel zicht- als geluidsprikkels gereduceerd, waardoor je concentratie toeneemt. De absorbatie van geluid realiseren we op veel verschillende manieren, bijvoorbeeld door het gebruik van geluidsabsorberende materialen in stoelen, kasten, verlichting, tapijttegels of het toevoegen van planten in de ruimte.

Voordelen van een goede akoestische werkplek:

– Minder snel afgeleid door omgevingsgeluiden
– Concentratievermogen neemt toe
– Productiviteit en creativiteit verhoogt
– Gezondheidsklachten worden gereduceerd

Vrijstaande units

Doormiddel van vrijstaande overleg units wordt stress vervangen door stilte en rust. Met deze oplossing wordt een speciale ruimte gecreëerd om geconcentreerd te werken.

De werkplek wordt gebruikt bij:
– handelsbesprekingen
– (in)formeel overleg
– telefoongesprekken
– videoconferenties
– werk waarbij je je moet concentreren
– creatief werken

De unit is volledig naar jouw wensen samen te stellen. Denk bijvoorbeeld aan verlichting, ventilatie, stroom, verplaatsbaarheid, formaat en meubilair.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden van oplossingen die van de kantoortuin een prettige werkplek kunnen maken. Wij gaan graag met je in gesprek om ook van jou kantoortuin een plek te maken waar medewerkers zich prettig voelen, creatief en productief kunnen zijn.

Terug naar Actueel

Benieuwd hoe we jouw open werkomgeving aangenamer maken voor jou en je collega’s? Neem gerust eens contact met Foppe op.

Bel Foppe Bel mij terug
Medewerker afbeelding