Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Expositie Anneke Leutscher

Sinds kort zijn wij gevestigd in het prachtige Huize Venendal in Hoogeveen. Dit pand, waarvan het oudste deel uit de 17e eeuw stamt, kent een rijke geschiedenis.

Het gebouw maakte ooit deel uit van het landgoed Venendal, gesticht door Hendrik Schaep. Oorspronkelijk had het gebouw de functie van poorthuis annex schuur, koestal en knechtenwoning. Na het overlijden van Hendrik Schaep in 1668 heeft het gebouw vele eigenaren gekend. Na het uiteenvallen van het landgoed verdween het poortgedeelte. Er kwam een nieuwe woning (1857) die in 1888 werd voorzien van een geheel nieuw voorkomen. Het oude bijgebouw werd een herenhuis. Vanaf 1977 kreeg Huize Venendal een museale functie in de vorm van museum ‘de 5000 morgen’, waar de geschiedenis van Hoogeveen werd verteld. In december 2017 werd het museum ondergebracht bij de bibliotheek en nam Kunsthuis Venendal haar intrek. Het kunsthuis heeft vele bijzondere exposities mogen organiseren, van gerenommeerde kunstenaars.

In januari 2021 namen wij onze intrek in dit prachtige pand met haar rijke geschiedenis. De recente geschiedenis als kunsthuis willen we graag in een andere vorm voortzetten, want dit pand schreeuwt om kunst aan de wand. In ons bijzondere inspiratiecentrum zullen we dan ook verschillende exposities organiseren.

Anneke Leutscher

We bijten het spits af met werk van Anneke Leutscher. Anneke is één van de initiatiefnemers en drijvende kracht van de voormalige galerie Kunsthuis Venendal én een niet onverdienstelijk kunstenares. Toen het Kunsthuis Huize Venedal moest verlaten door onze komst, hebben we meteen contact gezocht en naar mogelijkheden gezocht om samen te werken. Hoe leuk is het om Anneke als eerste exposant te mogen verwelkomen! Anneke exposeert schilderijen en enkele beelden.

Anneke over haar werk

Ik vind mijn inspiratie in de realiteit van alledaagse voorwerpen, zoals: tafels, stoelen, servies, fruit en bloemen. Ook het landschap speelt in mijn werk een belangrijke rol. Ik verbeeld klassieke motieven op een persoonlijke manier en niet zozeer op een weergave van de werkelijkheid. Kleur, vorm en compositie spelen een belangrijke rol.

Uitgangspunt voor de schilderijen, zijn altijd een grote hoeveelheid kleine schetsjes op een papierformaat van 10×15 cm. Ik kies hieruit één schetsje waar ik een prettig gevoel bij heb. Dit tekeningetje breng ik direct met verf over op masoniet (watervast hardboard).

Veel woorden heeft mijn werk niet nodig. De schilderijen vertellen het verhaal. Ik wil graag, dat degene die er naar kijkt, een prettig gevoel krijgt. Als dat lukt ben ik tevreden en is het schilderij echt af. De laatste tijd leg ik me steeds meer toe op portretschilderen. Het is een uitdaging voor mij om een gelijkend portret te schilderen, maar ook een portret, waar het karakter van de persoon zichtbaar wordt. Hierdoor is ieder schilderij weer opnieuw een experiment.

De expositie is op afspraak te bezichtigen. Wij zijn van maandag tot vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur geopend.

Terug naar Actueel

Wil je meer weten over de expositie van Anneke Leutscher, of wil je naar het werk komen kijken? Of ben je kunstenaar en zou je bij ons willen exposeren? Neem gerust contact op met Ronald!

Bel Ronald Bel mij terug
Medewerker afbeelding