Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Nieuw: zwarte variant Vitra Eames

De Aluminium Chair en de verwante Soft Pad Chair behoren tot de belangrijkste meubelontwerpen van de twintigste eeuw. Voor de constructie van deze stoelen pasten Charles en Ray Eames niet het principe van de zitschaal toe, maar spanden een baan stof of leder tussen twee aluminiumprofielen om een stevige, maar elastische zitting te creëren. De stoelen hebben een luchtige, elegante uitstraling en hun iconische vorm is al tientallen jaren het handelsmerk van heel wat smaakvolle appartementen, huizen, kantoren en vergaderzalen.

In samenwerking met Eames Demetrios, de kleinzoon van Charles Eames en het hoofd van het Eames Office in Los Angeles, heeft Vitra nu een nieuwe zwarte versie ontwikkeld van beide stoelenfamilies, waarbij de metalen onderdelen zwart gepoedercoat werden. In de zwarte versie kregen deze klassieke stoelen een frisse look en een emblematisch, modern uiterlijk, zowel in zwarte monochrome configuraties als in contrasterende combinaties met kleurrijke bekleding.

Alle modellen van de Aluminium Group en Soft Pad Group zijn verkrijgbaar in een zwarte versie, van eetkamerstoelen tot leesstoelen en bureaustoelen. De zwarte poedercoating is uiterst krasbestendig en alle details van de stoel zijn zwart. Hetzelfde brede kleurenpalet van bekledingsstoffen en ledersoorten is verkrijgbaar voor alle afwerkingen van het frame: zwart gepoedercoat, verchroomd of gepolijst.

4.0.1

Charles & Ray Eames behoren tot de belangrijkste persoonlijkheden van het 20e-eeuwse design. Ze ontwierpen meubelen, maakten films, fotografeerden en richtten tentoonstellingen in. Als enige geautoriseerde fabrikant van hun producten voor Europa en het Midden-Oosten biedt Vitra je de zekerheid dat je een origineel Eames-product bezit.

Terug naar Actueel

Alles weten over de nieuwe zwarte uitvoeringen van de Vitra Eames producten? Gerrit informeert je graag!

Bel Demi Bel mij terug
Medewerker afbeelding