Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Occony peak chair

De unieke Peak Chair van Occony is de eerste stoel ter wereld gemaakt van afvalpapier. Er is een gefineerde en een gestoffeerde variant.

De stoel is zo ontworpen dat deze volledig remontabel is, wat wil zeggen dat alle losse onderdelen eenvoudig van elkaar kunnen worden gescheiden en vervangen. Het ontwerp van de peak chair is tijdloos, waardoor je verzekerd bent van een lange gebruiksduur.

De naam Peak is een verwijzing naar de bergtoppen die steeds kaler worden door klimaatveranderingen. Het vertrekpunt was het ontwerpen van een duurzame, bruikbare en elegante stoel. De gebogen rug en zitting van de stoel zijn gemaakt van afvalpapier, een feitelijk onbruikbare – maar schone – grondstof die een tweede leven krijgt en in de toekomst weer kan worden verwerkt in een nieuwe stoel.

Joost van der Vecht – ontwerperDe gefineerde peak chair is volledig recyclebaar en afgewerkt met een hoogwaardige en duurzame laag fineer. Deze laag is voorzien van een watergedragen lak (VOS-vrij). De stoel is beschikbaar in de afwerking Essen en Essen Carbon Black.

De gestoffeerde peak chair is gevuld met cocosnotenhaar en lamswol en afgewerkt met een gerecyclede stof. Alle grondstoffen zijn volledig recyclebaar. De stoel is leverbaar in verschillende stoffen.

De filosofie van Occony

Occony gelooft in een wereld waar meubels zijn gemaakt van duurzame herbruikbare materialen. Een wereld waarin menselijk handelen een positieve invloed heeft op ons milieu. Occony werkt met gezonde en recyclebare materialen die geen schade toebrengen aan de natuur. Er wordt o.a. gebruik gemaakt van afvalpapier, kokosnotenhaar, gerecyclede stoffen en reststromen uit de land- & tuinbouw. Occony heeft een liefde voor Dutch Design. Er wordt uitsluitend met (bekende) Nederlandse ontwerpers gewerkt die duurzaamheid een warm hart toedragen. Alle meubels worden in Nederland geproduceerd; zo dichtbij en zo duurzaam mogelijk.

Terug naar Actueel

Vind jij het ook belangrijk dat producten op duurzame wijze worden geproduceerd, en/of wil je gewoon lekker zitten? Kom dan gerust eens langs in ons inspiratiecentrum in Hoogeveen om proef te zitten. Ronald laat je graag kennis maken met deze duurzame stoel.

Bel Ronald Bel mij terug
Medewerker afbeelding