Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Planq: van jeans tot stoel

Planq laat met de Ubu Chair zien dat je textielafval kunt omzetten in unieke, duurzame, milieuvriendelijke en vooral hoogwaardige producten, in plaats van het te vernietigen.

PlanqTextile

PlanqTextile is een door Planq ontwikkeld fineer gemaakt van textielafval. Oud textiel wordt daarbij versnipperd tot vezels, welke worden verwerkt tot viltmateriaal. Dit materiaal is de basis voor het duurzame design meubilair van Planq. PlanqTextile leent zich uitstekend als zitting voor stoelen, als tafel- en bureaublad en als planken voor het Cubis kastenprogramma. Het materiaal is verlijmd met omkeerbare lijm en gemaakt om opnieuw te gebruiken. De textielvezels kunnen worden gezien als de aderen van marmer. Elk product is daarom uniek en one-of-a-kind.

Duurzaam marmer, maar dan van textiel!

De Ubu chair

De naam Ubu is afgeleid van het Zuid-Afrikaanse Ubuntu, dat staat voor menselijkheid, delen en duurzaamheid. Het ontwerp is geïnspireerd op Scandinavisch design met massief, gebogen hout en hoogwaardige verbindingen.

De stoel is stapelbaar en ideaal om te gebruiken als restaurant, kantine of vergaderstoel. Het frame is verkrijgbaar in massief eiken en walnoot, uiteraard FSC®-gecertificeerd. De zitting en rugleuning zijn gemaakt van PlanqTextile.

Je eigen kleding als grondstof

De stoelen kunnen van verschillende gerecyclede stoffen worden gemaakt, zelfs met je eigen kleding!

Terug naar Actueel

In de ‘kookstudio’ van ons inspiratiecentrum in Hoogeveen laat Masoud je graag van grondstoffen tot stoel het unieke Planq concept zien.

Bel Masoud Bel mij terug
Medewerker afbeelding