Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Proosten op goede akoestiek

De kurk van een wijnfles als grondstof voor panelen die de akoestiek in je ruimtes verbeteren; Abstracta maakt het! Portugese kurkbossen bieden de grondstoffen voor de Sahara panelen van Abstracta. De productie van kurk wordt uitgevoerd in harmonie met de natuur en vervult een belangrijke duurzame functie omdat het de prachtige kurkbossen in Portugal in stand houdt. Kurkbossen zijn een belangrijk ecosysteem, ze kunnen koolstofdioxide opslaan en dat is belangrijk voor het klimaat.

Kurk als grondstof

Het akoestische paneel Sahara wordt geproduceerd door gebruik te maken van overtollige materialen die ontstaan tijdens de productie van wijnkurken. Het materiaal is duurzaam omdat het herbruikbaar is. De productie van kurk is in feite een natuurlijk circulair proces, omdat schors opnieuw aangroeit op de kurkboom nadat deze is verwijderd. Dit maakt Sahara akoestische panelen dé natuurlijke keuze voor een duurzame akoestische omgeving.

Wanneer je bezig bent met het welzijn van mensen, kun je het welzijn van toekomstige generaties niet negeren. Daarom gebruikt Abstracta alleen duurzame materialen. Alle producten zijn modulair ontworpen, waardoor ze gemakkelijk te repareren, opnieuw te gebruiken en eenvoudig te recyclen zijn.

Abstracta’s zero-tolerance missie als het om afval gaat.

Het ontwerp en de productie van duurzame producten in combinatie met innovatieve en creatieve ontwerpen vormen de basis van de visie van Abstracta. Het akoestische paneel van de Sahara is een duidelijk voorbeeld van deze visie.

Het gebruik van een van nature duurzame grondstof, zoals kurk, biedt niet alleen vanuit het milieuoogpunt voordelen. Ook de vormbaarheid is een uniek kenmerk van kurk. Hierdoor is kurk een uitstekend materiaal om panelen te maken die het geluid verspreiden, wat bijdraagt ​​aan een goede akoestiek!

Terug naar Actueel

Wil je meer weten over hoe je op een duurzame manier de akoestiek kunt verbeteren? Gerrit vertelt je graag meer.

Bel Demi Bel mij terug
Medewerker afbeelding