Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Thonet stoel 118

Minimalistisch en eerlijk, rank en elegant

Thonet introduceert een nieuwe stoel gebaseerd op de traditionele stoel 214. Het uit één stuk gebogen houten frame en de handgemaakte zitting van gevlochten riet in combinatie met de hoogglans lak resulteert in een prachtig vormgegeven stoel die elke tafel een stijlvolle uitstraling geeft.

Het principe om een stoel te reduceren tot zo min mogelijk onderdelen werd door Michael Thonet al halverwege de 19e eeuw ingevoerd. Stoel 118 zet dit overgeërfde principe voort en gaat daarbij zelfs nog een stap verder.

De door Sebastian Herkner toegevoegde, geraffineerde details maken de stoel minder dominant en geven hem tegelijk een voornamer karakter. Een ander bijzonder kenmerk is de vorm van de stoelpoten. Deze zijn aan de achterkant afgerond en aan de voorkant licht hoekig, waardoor een fraai contrast ontstaat.

Het materiaal bepaalt het karakter van een meubelstuk. Thonet biedt een vrijwel onbegrensde keuze aan materialen die elk meubel een individuele en bijzondere uitstraling geven. Om je individuele beleving vorm te geven, heb je bij het frame en de bekleding van stoelen keuze uit een omvangrijke collectie materialen.

Terug naar Actueel

Wil je graag meer informatie over deze prachtige stoel of andere producten van Thonet? Gerrit is je graag van dienst!

Bel Demi Bel mij terug
Medewerker afbeelding