Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Vepa Hemp Fine

De Hemp Fine stoelencollectie van Vepa is de eerste collectie ter wereld met een kuip van een uniek biomateriaal. De gebruikte materialen hennep en hars zijn beide volledig biologisch, plantaardig én recyclebaar. Iets dat nog niet eerder mogelijk was!

Hoe deze stoel tot stand is gekomen? Kijk dan deze video.

Hennep uit de regio

De reststroom van vezels uit de hennepverwerking wordt gebruikt als grondstof om de zitkuip van de stoel mee te maken. Een groot voordeel van hennep is dat het groeit zonder kunstmest of bestrijdingsmiddelen, het heeft nauwelijks water nodig en het wordt in Nederland verbouwd. Daarnaast is hennep supersterk én neemt het CO2 op. Hierdoor heeft de productie van de stoel een negatieve CO2-voetafdruk. Er wordt dus meer CO2 opgenomen dan uitgestoten.

Na de oogst worden in de fabriek van Hempflax de vezels uit de hennep gehaald, gehekeld en gekamd. Het resultaat is een dikke, natuurbruine mat, die het basismateriaal vormt voor de stoel. Om de mat in de vorm van de stoel te kunnen persen is het bindmiddel gebruikt dat door Plantics is ontwikkeld.

Oneindig herbruikbaar

Wat deze stoel echt uniek maakt, is dat hij geschredderd kan worden, zodat er weer opnieuw een stoel van gemaakt kan worden, zonder toevoeging van chemicaliën of andere stoffen.

De onderdelen van de stoel zijn zo ontworpen dat ze na gebruik eenvoudig van elkaar gescheiden en hergebruikt kunnen worden. Hoewel de kuipen in de natuur volledig afbreekbaar zijn, breken we ze liever niet af. Dat is zonde en onnodig. De kuip wordt vermalen en daarna opnieuw geperst. Met dezelfde kwaliteit en eindeloos opnieuw. Vepa is het enige bedrijf ter wereld waarbij dit mogelijk is zonder dat er nieuwe grondstoffen worden toegevoegd.

Terug naar Actueel

Een stoel moet gewoon lekker zitten. Maar als je weet dat je stoel duurzaam, biologisch en volledig recyclebaar is, dan zit je toch een stuk lekkerder! Wil je ook lekker zitten? Annelien plaatst de stoel graag bij je op proef.

Bel Annelien Bel mij terug
Medewerker afbeelding