Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – Circulaire inrichting Interzorg

Interzorg Servicecentrum

In Assen, locatie Messchenveld, wordt momenteel hard gewerkt aan de bouw van het nieuw servicecentrum van Interzorg. De zorginstelling gaat de complete facilitaire dienstverlening onderbrengen op deze nieuwe locatie. Vanuit het Servicecentrum komen straks alle facilitaire diensten, zoals eten en drinken, wasgoed en logistiek op alle negen locaties tot in de kamers van de bewoners. Zorgmedewerkers krijgen meer tijd voor zorg voor de bewoners, wat het welzijn van de cliënten ten goede komt.

Circulair bouwen in de praktijk

Naast goede zorg spelen duurzaamheid en circulariteit een belangrijke rol. De nieuwbouw voldoet volledig aan de duurzaamheidswensen van Interzorg. Vanuit het inrichtingsperspectief zie je dit voornamelijk terug in de producten die toegepast worden. Heel bewust wordt er gekozen voor materialen met een lange levensduur. De focus ligt op het maximaliseren van de herbruikbaarheid van de toegepaste producten als geheel, maar ook voor de onderdelen en grondstoffen afzonderlijk. Samen met onze ketenpartner Vepa geven we invulling aan het inrichtingsconcept. Vepa ontwikkelt en produceert duurzame producten en streeft naar een afvalloze fabriek. Belastende grondstoffen worden vervangen door duurzame alternatieven. Ook niet onbelangrijk; Vepa is 100% Hollands, de producten worden in de regio gemaakt.

Hergebruik van bestaand meubilair

Naast het toepassen van nieuw circulair meubilair zetten we ook in op hergebruik van bestaand meubilair. Interzorg maakt gebruik van onze groene logistieke dienst Reversed Logistics. Meubilair op de huidige facilitaire locaties, wordt deels opnieuw ingezet in het nieuwe Service Centrum. Esthetisch voldoet dit meubilair niet in alle gevallen aan de gewenste nieuwe uitstraling. In dat geval passen we ReFurbish toe, dat wil zeggen dat met een kleine aanpassingen het meubilair opnieuw kan worden ingezet, passend binnen het nieuwe inrichtingsconcept. Daarbij zijn de zowel de functionaliteit als de look & feel van belang. Meubilair dat niet opnieuw wordt ingezet in het Servicecentrum wordt geschikt gemaakt voor toekomstig hergebruik op andere Interzorg locaties.

Betalen voor gebruik

Interzorg was op zoek naar mogelijkheden om alleen te betalen voor het daadwerkelijke gebruik, zowel voor het meubilair, als de wasserij en de keuken. De circulaire economie wordt hiermee doorgevoerd in de bedrijfsvoering. Deze manier van inrichten van je facilitair bedrijf noemen we pay-per-use. We kunnen Interzorg hiermee volledig ontzorgen, waardoor de organisatie meer grip krijgt op de facilitaire organisatie. Hierdoor onstaat meer tijd en financiële middelen voor het bieden van goede zorg.

.pet projectinrichters is bijzonder trots een belangrijke partner te mogen zijn binnen dit circulaire project, waarin wij de circulaire inrichting van de kantoor- en vergaderruimtes, de centrale ontmoetingsruimte en het restaurant mogen realiseren.


Terug naar Actueel

Wil je meer weten over dit project of over de mogelijkheden van circulair inrichten en pay-per-use? Alex vertelt je graag welke oplossingen wij kunnen bieden.

Bel Alex Bel mij terug
Medewerker afbeelding