Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

#weekvandeCE – SecondLife meubilair

Tijdens de campagneweek van de Circulaire Economie schenken we aandacht aan de urgente transitie naar een duurzame werkomgeving.

Duurzaam inrichten doen we onder andere met SecondLife meubilair. We gebruiken meubilair van A-kwaliteit dat zowel technisch als esthetisch gecontroleerd is en waar nodig gerevitaliseerd wordt. SecondLife meubilair kunnen we helemaal aanpassen aan jouw wensen en bestaat uit ReUse of Refurbish.

ReUse of ReFurbish?

Bij ReUse gaan we uit van gebruikt meubilair dat enkel esthetisch en technisch is gecontroleerd en zonder aanpassingen opnieuw kan worden ingezet. Bij ReFurbish gaan we een stapje verder; er worden zowel technische als cosmetische wijzigingen toegepast. Denk hierbij aan het opnieuw stofferen van stoelen of het vervangen van bureaubladen. Het meubilair wordt aangepast aan jouw interieur en je ontvangt opnieuw garantie.

BMA SecondLife

De circulaire economie richt zich op maximaal hergebruik van producten, onderdelen en grondstoffen. De focus ligt op een zo min mogelijke milieu-impact, het maximaliseren van de levensduur en daardoor waardebehoud. Een goed voorbeeld waarbij al deze elementen samenkomen is de SecondLife BMA Axia bureaustoel.

De meeste bureaustoelen worden na ongeveer tien jaar afgedankt. Bijzonder jammer, en niet erg duurzaam. Een goede bureaustoel verdient een tweede leven, omdat de meeste onderdelen een langere levensduur hebben. Naast ergonomie heeft BMA Ergonomics duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Dit is doorgevoerd in alle fasen van de cyclus. In de ontwikkeling- en productiefase, maar ook in de gebruiks- en recyclingfase. ‘Afval bestaat niet’ is het uitgangspunt, en de materiaalkringloop moet gesloten zijn. Omdat de Axia bureaustoel modulair is opgebouwd, leent hij zich bijzonder goed voor ReUse en ReFurbish en dus een tweede leven. Een BMA SecondLife bureaustoel is gecontroleerd op kwaliteit en correcte werking van het mechaniek. Alle instelmogelijkheden zijn op juist functioneren gecheckt. Onderdelen die niet aan de kwaliteitseisen voldoen worden vervangen. De gestoffeerde delen worden gereinigd, opnieuw gestoffeerd of vervangen door nieuwe kussens. De keuze is aan jou.

Bij het refurbishen wordt gestreefd naar 0% afval. Wij werken samen met partijen die zich niet alleen richten op duurzaamheid, maar ook op de menselijke kant. Er wordt werkgelegenheid gecreëerd voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waardoor er kansen ontstaan om opnieuw toe te treden tot die arbeidsmarkt.

Revitalisatie

Ben je in het bezit van een BMA bureaustoel die 10 jaar of ouder is? Dan is revitalisatie een uitstekende milieubewuste keuze. Een servicemonteur van de fabrikant komt bij jou op locatie om de stoel op juiste werking te controleren en gebrekige onderdelen te vervangen. Daarnaast kun je ervoor kiezen om het zit- en rugkussen te laten reinigen, herstofferen of deze te vervangen door nieuwe kussens. Na revitalisatie ontvang je opnieuw 3 jaar garantie en kunnen de stoelen weer jaren mee.

Terug naar Actueel

Wil je meer weten over het revitaliseren van je bestaande bureaustoelen, of over ons SecondLife aanbod? Ronald vertelt je graag over de mogelijkheden.

Bel Ronald Bel mij terug
Medewerker afbeelding