Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Domesta

Wonen op een manier die je ruimte om te leven geeft. In een wijk, straat of dorp waar iedereen zich prettig voelt. Waar jong en oud op elkaar kunnen rekenen. Dat is de filosofie van Woningbouwvereniging Domesta.

De wens van Domesta
Het realiseren van een, door Studio Oak ontworpen, circulaire inrichting. Dit volledig vanuit de filosofie dat Domesta als woningcorporatie een voorbeeldfunctie heeft en grote impact kan maken.

De oplossing van .pet projectinrichters
Het resultaat is een volledig circulaire, duurzame en gezonde werkomgeving. Er is zoveel mogelijk gebruik gemaakt van eigen, bestaande producten en indien niet aanwezig is dit aangevuld met herwonnen en circulaire grondstoffen. Daarnaast is er veel aandacht geschonken aan vitaliteit, zo is er veel groen aangebracht door het gehele pand.

Circulariteit

producten uit afvalstromen:

In Coevorden zijn eigen panden van Domesta op circulaire wijze gesloopt. Onderdelen als vloeren en steenpuin komen terug als afwerkingen in de nieuwe werkomgeving. Zo zijn de vloerdelen ontdaan van scherpe delen als spijkers en vervolgens geschuurd en gecoat. Je vindt het als verticale elementen terug in het café en de treinzit op de begane grond én op de verdieping als ombouw van de brainstormruimte.

I-did produceert circulaire akoestische materialen van onder andere gebruikt textiel. De wandbekleding in de treinzitjes  zijn gemaakt uit gerecyclede kleding van de Efteling. Zo wordt de werkomgeving bijna sprookjesachtig!

‘De betoverende goudgele kleur heeft dit mooie, zachte vilt gekregen van de gele werkkleding van de Efteling. Soms zie je een beetje lichtblauw, rood, wit of bruin. Zouden dat restjes van de magie zijn?’

Het lijkt wel wol. De vloerafwerking bestaat echter volledig uit gerecyclede nylon garen. De 100% hergebruikte basis bestaat uit vele verschillende natuur tinten. De ‘moorland’ collectie doet zelfs wat denken aan de Drentse heide kleuren.

De Collodi stoel is een reactie op steeds groeiend probleem van vervuiling en een bewijs dat hergebruik en een goed ontwerp kan leiden tot comfort mooie producten. De Collodi is onderscheiden met de internationale ontwerpprijs reddot. De zitschaal is volledig gemaakt van industrieel afval en is 100% recyclebaar. Om het zitcomfort nog verder te verhogen is een vast 3D-kussen toegevoegd. De schaal is gemaakt van gerecyceld katoen.

Ay illuminate is een bijzonder verlichtingsmerk van Nederlandse bodem. Dit designlabel heeft namelijk een uniek uitgangspunt: “maak gebruik van wat er is”. De Hozuki hanglamp is een echte sfeermaker en van handgemaakt papier. Je vindt ze in het café, overlegruimtes, en de koffiebar.

De toegepaste merken
Er is een mooie mix van producten toegepast van onder andere Donar, Ay Illuminate, Planq, I-did, Dutchglobe, Vepa en maatwerk door Zwartwoud.


 • Plaats

  Emmen

 • Realisatie

  Juni 2021

 • Architect

  Studio Oak

 • Fotografie

  Erikjan Koopmans

Wil je meer weten over het vormgeven aan een duurzame en circulaire inrichting? Alex vertelt je graag over onze ideeën en oplossingen.

Bel Alex Bel mij terug
Medewerker afbeelding