Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Antea Group Villa

Wie is Antea Group?

Antea Group heeft ambities als het gaat om de vormgeving van de wereld om ons heen. Als één van de grootste onafhankelijke opererende advies- en ingenieursbureaus in Nederland leveren zij kwalitatief hoogwaardige diensten op het terrein van wonen, werken, recreëren, mobiliteit en milieu.

De wens van Antea Group

In Heerenveen wordt de huisvesting van Antea Group herontwikkelt. Het bestaande pand wordt gerenoveerd en verbouwd tot een modern kantoorpand.

Naast het kantoorpand staat Huize Woudoord, een rijksmonument. Woudoord werd in 1908 gebouwd in de typisch Hollandse baksteenarchitectuur. Sinds 1954 is Huize Woudoord eigendom van Frederik Bosma, Bosma’s ingenieursbureau. Tegenwoordig Antea Group.

Antea Group wil Woudoord in gebruik nemen als vergadercentrum.

De kern van de opdracht was het ontwerpen van een representatieve inrichting en aankleding voor een bruikbaar en leefbaar gebouw, vol sfeer en uitstraling en met behoud en respect voor de historische elementen.

De oplossing van .pet

Van het oorspronkelijke interieur zijn de door De Bazel ontworpen vitrinekasten, de hoekhaarden in de diverse kamers, de trap en één originele vloer bewaard gebleven. Wierda Design maakte een ontwerp met waardering voor de historie en het karakter van het pand. Door de historische groene kleur door te trekken in het ontwerp ontstaat een warm, rijk, maar vooral vertrouwd interieur. Ambachtelijk gemaakt en een tikkeltje Frysk. ​Vol trots!

De toegepaste merken

Bij dit project is onder andere gebruik gemaakt van de merken Conceptual Furniture, Hay, Vepa, Inclass, Studio Vix, Dutchglobe, Kusch+Co en Grok Lighting.

  • Architect

    Atje Deinum, Wierda Design

  • Fotografie

    Ronald Zijlstra

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project? Bel Harry voor een goed gesprek over nieuwe ideeën en oplossingen.

Bel Harry Bel mij terug
Medewerker afbeelding