Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Antea Group

Wie is Antea Group?

Antea Group heeft ambities als het gaat om de vormgeving van de wereld om ons heen. Als één van de grootste onafhankelijke opererende ingenieurs- en adviesbureaus in Nederland leveren zij kwalitatief hoogwaardige diensten op het terrein van wonen, werken, recreëren, mobiliteit en milieu.

In 2021 is de huisvesting van Antea Group in Heerenveen herontwikkeld. Het nieuwe terrein bestaat uit verschillende gebouwen, waaronder Woudoord en het Innovatiecentrum.

Het volledige kantoor is onder handen genomen en geschikt gemaakt voor het nieuwe werken. Zo kunnen medewerkers voortaan per dagdeel bepalen welke ruimtes ze nodig hebben, zoals creatieve ruimtes, hypermoderne vergaderzalen of stilte- en ontspanningsruimtes.

Het Innovatiecentrum is dé plek waar straks samen met opdrachtgevers en kennisinstituten wordt gewerkt aan nieuwe oplossingen voor huidige uitdagingen zoals klimaatverandering en veranderende mobiliteit.

Daarnaast is ook het monumentale landhuis op het terrein, genaamd Woudoord, in ere hersteld. Vanuit dit pand startten de broers Jan en Freek Bosma in 1951 de voorloper van Antea Group. Het landhuis wordt gebruikt als vergadercentrum.

Verder is de omgeving ook onder handen genomen, geïnspireerd op High Line Park in New York City.

ANTEA GROUP

“Door de coronacrisis weten we dat medewerkers ook veel thuis kunnen doen, maar dat neemt niet weg dat een kantoor wel degelijk een toekomst heeft”, vertelt Tanja Lendzion, CEO van Antea Group Nederland. “Maar dan vooral als ontmoetingsplek die inspireert en professionals uitnodigt om samen te werken. Een plek die voor verbinding zorgt met kennisinstituten, startups en opdrachtgevers.”

Tanja Lendzion, CEO Antea Group Nederland

HEERENVEEN

In de kantoorcampus, die plek biedt voor circa 450 medewerkers, is veel aandacht besteed aan duurzaamheid, “een belangrijk thema voor Antea Group”, laat Lendzion weten. Zo zijn de kantoorvloeren en stoelen gemaakt van gerecyclede materialen en staan er in de gebouwen veel planten; het parkeerterrein is tevens een laadplein voor elektrische auto’s geworden.

De toegepaste merken

Bij dit project is onder andere gebruik gemaakt van de merken Vitra, De Vorm, Vepa, Fatboy, Conceptual Furniture, Hay, Offecct, Dock Four, Studio Vix.

inrichting antea group
 • Opdrachtgever

  Antea Group Nederland

 • Realisatie

  2021

 • Architect

  Atje Deinum, Wierda Design

 • Fotografie

  Ronald Zijlstra

Ben je geïnspireerd geraakt door dit project? Bel Harry voor een goed gesprek over nieuwe ideeën en duurzame oplossingen.

Bel Harry Bel mij terug
Medewerker afbeelding