Kun je niet vinden wat je zoekt? Geen probleem, je kunt ons direct bereiken via: 0528 20 00 25 of info@petprojectinrichters.nl

Zorggroep Alliade

Wat is Zorggroep Alliade?
Zorggroep Alliade biedt zorg en ondersteuning aan mensen met een (licht) verstandelijke beperking én kwetsbare ouderen. De zorgonderdelen van stichting Alliade zijn deskundig in gehandicaptenzorg, ouderenzorg, dagbesteding, specialistische jeugdzorg/‘opgroeien en opvoeden’, arbeidsre-integratie en ouderenpsychiatrie. Zorggroep Alliade telt meer dan 300 locaties in Friesland.

De wens van Alliade
Op locatie woonleefzone Beetsterzwaag en Tellepark in Heerenveen is nieuwbouw gerealiseerd voor cliënten van Talant, onderdeel van Zorggroep Alliade met een verstandelijke en soms ook lichamelijke beperking. De woongebouwen bieden ruimte voor meerdere woongroepen met elk een eigen woonkamer. Voor de woonkamers was Alliade op zoek naar huiselijkheid, eigen identiteit en passend bij de doelgroep. Contrast, kleurgebruik en verlichting zijn daarnaast belangrijke aandachtspunten geweest vanwege visueel beperkte cliënten.

De oplossing van .pet projectinrichters
Op basis van het interieurontwerp van de architect van Inbo en in samenspraak met de werkgroep interieur van Alliade heeft Foppe de Haan van Pet projectinrichters diverse sfeervolle en huiselijke woonkamers gerealiseerd elk met een eigen identiteit. De woonkamers zijn verschillend waardoor ze herkenbaar zijn voor de bewoners. Voor de afwerking is gekozen voor materialen die goed te reinigen zijn, maar die ook warmte uitstralen.

Prachtige huiselijke woonkamers, warme en sfeervolle materialen en kleuren.

Edith Bakker, adviseur vastgoed Zorggroep Alliade.

De toegepaste merken materialen
Bij deze inrichtingsoplossingen is gebruik gemaakt van de merken Davant, Bert Plantagie, !pet visuele communicatie, Vyva Fabrics stoffen en maatwerk kasten en tafels.

  • Plaats

    Beetserzwaag en Heerenveen

  • Realisatie

    februari 2021

  • Fotografie

    Ronald Zijlstra

Geïnspireerd geraakt door dit project? Neem dan contact op met Foppe voor een goed gesprek.

Bel Foppe Bel mij terug
Medewerker afbeelding